economie

Lichte winsten op Wall Street

Door ANP - 31 maart 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen op Wall Street stonden donderdagmiddag op lichte winst. Het wachten is op het belangrijke maandrapport over de arbeidsmarkt dat de Amerikaanse overheid vrijdag naar buiten brengt.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel 0,1 procent in de plus op 17.739 punten. De bredere S&P 500 stond eveneens 0,1 procent hoger, op 2065 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,3 procent tot 4884 punten.

Op de laatste handelsdag van een bewogen eerste kwartaal stond farmaceut Medivation in de belangstelling. Het bedrijf zou benaderd zijn door potentiële kopers, waaronder het Franse Sanofi. Het aandeel won bijna 23 procent.

IBM sterkste stijger

Automatiseerder IBM was de sterkste stijger onder de hoofdfondsen in New York met een winst van 2,7 procent. De koersstijging volgt op een positief analistenrapport van Morgan Stanley. Creditcardmaatschappij American Express volgde met een plus van 1,8 procent.

Onder aan de Dow stond vliegtuigbouwer Boeing met een verlies van 1,2 procent. Chipmaker Intel leverde 0,8 procent van zijn beurswaarde in.