economie

Meer winst en omzet voor moederbedrijf RTL

Door ANP - 22 maart 2016

BERLIJN (ANP) – Het Duitse mediaconcern Bertelsmann heeft in 2015 zowel meer winst als omzet geboekt. Onder meer tv-activiteiten in Nederland en Duitsland brachten meer geld in het laatje. Bovendien profiteerde het concern van positieve wisselkoerseffecten en de verkoop van bestsellers als het boek Grey van E.L. James.

De omzet steeg met 2,8 procent tot 17,1 miljard euro. De winst verdubbelde bijna tot 1,1 miljard euro. Dat was te danken aan een sterk operationeel resultaat en het wegvallen van eenmalige posten die een jaar eerder in de boeken werden gezet.

Bertelsmann, dat in 1835 door Carl Bertelsmann werd opgericht als uitgever van christelijke boeken, is onder meer grootaandeelhouder van RTL Group en mede-eigenaar van de boekenuitgever Penguin Random House. Het voorziet voor dit jaar een verdere stijging van de omzet en een verdere verbetering van de winstgevendheid.