economie

Meer winst voor frisdrankmaker Refresco

Door ANP - 10 maart 2016

ROTTERDAM (ANP) – Sap- en frisdrankproducent Refresco Gerber, maker van onder meer Wicky-limonade, heeft 2015 afgesloten met meer winst dan een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde onder meer van lagere grondstofprijzen, die het echter ook deels doorberekende aan klanten. Daardoor liep de omzet licht terug.

Refresco behaalde een jaaromzet van 2,02 miljard euro, 1 procent minder dan een jaar eerder. De nettowinst steeg met 8 procent naar 41,8 miljoen euro. In het vierde kwartaal zakten de opbrengsten met 5,5 procent naar 471 miljoen euro, maar vervijfvoudige de winst tot 24,6 miljoen euro.

De Rotterdamse producent verkocht in totaal 6,1 miljard liter frisdrank en sap. Dat komt neer op een groei van 2,1 procent. Voor dit jaar voorziet Refresco de verkoop op eigen kracht verder op te voeren. Wel zal de winstmarge licht lager uitvallen dan vorig jaar.