economie

Meer winst voor moederbedrijf Pearle

Door ANP - 16 maart 2016

SCHIPHOL (ANP) – Optiekbedrijf GrandVision, moederbedrijf van onder meer de winkelketens Pearle en EyeWish, heeft de winst afgelopen jaar met bijna een derde zien oplopen. Dat maakte de onderneming woensdag bekend.

GrandVision boekte een nettowinst van 231 miljoen euro, tegen 175 miljoen euro in 2014. De omzet kwam uit op 3,2 miljard euro. Dat is een kleine 14 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde van overnames en kreeg bovendien een licht duwtje in de rug door gunstige wisselkoerseffecten.

De brutowinst (ebitda) voor eenmalige posten dikte net als de omzet met bijna 14 procent aan tot 512 miljoen euro. De marge bleef stabiel op 16 procent, al zou volgens het bedrijf zonder het effect van overnames sprake zijn geweest van een verbetering met 0,6 procentpunt.