economie

Minnen op Wall Street in afwachting Fed

Door ANP - 16 maart 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn woensdag licht lager geopend in afwachting van de uitkomst van de beleidsvergadering van de Federal Reserve later op de dag. De Fed zal de rente waarschijnlijk onveranderd houden. Er wordt daarom vooral uitgekeken naar de toelichting van Fed-voorzitter Janet Yellen.

De Dow-Jonesindex zakte kort na opening 0,1 procent tot 17.227 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent tot 2012 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent op 4717 punten.

Beleggers hopen in de toespraak van Yellen aanwijzingen te vinden over toekomstige rentestappen van de centrale bank. Het rentebesluit wordt om 19.00 uur Nederlandse tijd bekendgemaakt.

Oracle

Voorbeurs kwamen cijfers naar buiten over de Amerikaanse woningbouw, inflatie en industriële productie in de Verenigde Staten.

Bij de bedrijven staat Oracle in de belangstelling met een plus van 3,9 procent. De producent van bedrijfssoftware maakte dinsdag nabeurs beter dan verwachte resultaten bekend. Chipotle Mexican Grill daalde 5,7 procent. De restaurantketen leed als gevolg van problemen met de voedselveiligheid een kwartaalverlies.