economie

‘Mogelijk tegenbod op Londense effectenbeurs’

Door ANP - 01 maart 2016

LONDEN (ANP) – Het Amerikaanse beursbedrijf Intercontinental Exchange (ICE) overweegt een tegenbod te doen op de London Stock Exchange (LSE). De uitbater van onder meer de effectenbeurs in New York wil zo voorkomen dat zijn Britse branchegenoot zonder slag of stoot in handen komt van Deutsche Börse, meldde persbureau Bloomberg dinsdag op gezag van ingewijden.

Vorige week werd bekend dat Deutsche Börse en LSE de mogelijkheden voor een fusie onderzoeken. Volgens de bronnen waar Bloomberg mee heeft gesproken wil ICE het de Duitsers op zijn minst moeilijk maken en de prijs opdrijven. Daarom zou het bedrijf adviseurs van zakenbank Morgan Stanley in de arm hebben genomen om een mogelijk tegenbod voor te bereiden.