economie

Moody’s negatiever gestemd over China

Door ANP - 02 maart 2016

LONDEN (ANP) – Moody’s is negatiever geworden over de vooruitzichten voor de Chinese economie. De almaar stijgende schuldenlast en vraagtekens over het vermogen van de Chinese regering om de nodige economische hervormingen door te voeren, zijn voor de kredietbeoordelaar reden de verwachtingen naar beneden bij te stellen.

Volgens Moody’s staat de financiële kracht van China onder druk omdat veel staatsbedrijven van overheidssteun afhankelijk zijn. Daarnaast kampt het land met een forse uitstroom van kapitaal. Door staatsbemoeienissen in de aandelen- en valutamarkt nemen daarbij onzekerheden over de toegezegde hervormingen toe. ,,Het vermogen van de staat om schokken op te vangen is afgenomen”, signaleert Moody’s.

Beleidsmakers in China komen binnen afzienbare tijd met plannen voor de komende jaren in een poging de economie van het land een duw in de goede richting te geven.