economie

Moody’s negatiever over Deutsche Bank

Door ANP - 21 maart 2016

LONDEN (ANP) – Moody’s is negatiever geworden over de vooruitzichten voor Deutsche Bank. Dat meldde de kredietbeoordelaar maandag. Volgens Moody’s kampt de bank met steeds meer tegenwind en moeten nog heel wat obstakels worden overwonnen om de doelstellingen uit het strategisch plan te kunnen halen.

Zo wees het ratingbureau op de moeite de het Deutsche Bank kost om de winstgevendheid op te voeren in de komende jaren. Ook zijn de marktomstandigheden voor Deutsche Bank sinds afgelopen zomer verslechterd.

Onlangs maakte Deutsche Bank bekend voor dit jaar geen winst te verwachten, onder meer vanwege hoge reorganisatiekosten. Deutsche Bank is verwikkeld in een reeks schandalen. Zo kreeg het een forse boete voor manipulatie van het rentetarief Libor.