economie

Nieuwe cao voor distributiecentra Jumbo

Door ANP - 15 maart 2016

UTRECHT (ANP) – Vakbond FNV Handel heeft dinsdag een nieuwe cao afgesloten voor medewerkers in de distributiecentra van supermarktconcern Jumbo. De cao geldt voor ongeveer 3000 werknemers.

Zij krijgen een loonsverhoging van 1,75 procent. Daarnaast zullen uitzendkrachten hetzelfde loon krijgen als werknemers die bij Jumbo in dienst zijn. Verder zal het vakvolwassen loon voortaan worden betaald vanaf 22 jaar in plaats van 23 jaar en krijgen werknemers vanaf 61 jaar extra vrije tijd tot aan de pensioengerechtigde leeftijd.

Eind vorige maand voerden werknemers van de distributiecentra in Beilen, Breda, Elst, Raalte, Veghel en Woerden nog actie voor een goede cao. Volgens FNV is met het nieuwe akkoord voorkomen dat meer acties gevoerd zouden worden, waarbij stakingen niet werden uitgesloten.