economie

NN moet compenseren in woekerpoliszaak

Door ANP - 29 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Nationale-Nederlanden (NN) heeft aan het kortste eind getrokken in een woekerpoliszaak die liep bij klachteninstituut Kifid. De verzekeraar moet de eerste kosten van een beleggingsverzekering vergoeden en over de brug komen met een hogere compensatie in verband met een meeverzekerd overlijdensrisico, oordeelde de geschillencommissie die de zaak behandelde.

Het gaat om een relatief kleine zaak, maar de uitspraak biedt volgens Kifid aanknopingspunten voor eventuele collectieve schadeclaims. De betreffende consument had van de verzekeraar geen heldere informatie gekregen over de kosten die in rekening werden gebracht.

De geschillencommissie bepaalde in 2013 al dat NN hiermee tekort was geschoten in zijn informatieplicht. Maar een eindoordeel liet op zich wachten omdat het Kifid in 2014 besloot alle lopende woekerpoliszaken aan te houden in afwachting van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie.