economie

Onderzoek naar milieumisleiding Exxon groter

Door ANP - 29 maart 2016

NEW YORK (ANP) – Het onderzoek naar mogelijke misleiding door ExxonMobil van investeerders en het publiek over de risico’s van klimaatverandering breidt zich gestaag uit. Enkele maanden nadat de openbaar aanklager van New York een dagvaarding stuurde naar Exxon met een verzoek om informatie, volgen nu ook de openbaar aanklagers van Massachusetts en de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Eerder bleek al dat ook Californië het Amerikaanse oliebedrijf in het vizier heeft. Het concern zou bijna veertig jaar hebben gelogen over de impact van klimaatverandering op de resultaten. Onderzoekers van Exxon zouden in de jaren zeventig al hebben ontdekt dat door mensen veroorzaakte uitstoot van schadelijke gassen het klimaat schaadt.