economie

Ook Brexit-kamp krijgt steun van ondernemers

Door ANP - 27 maart 2016

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) – Veel grote multinationals hebben zich uitgesproken tegen een mogelijk vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Maar ook het kamp voor een ‘Brexit’ geniet steun van ondernemers. Dat blijkt uit een lijst met 250 zakenlui die dit weekend naar buiten is gebracht.

Onder meer oud-topman van de Britse bank HSBC Michael Geoghegan en Carphone Warehouse-oprichter David Ross steunen een Britse uittreding. Het Brexit-kamp stelt dat de economie in het land weer tot bloei zal komen en dat banen en lonen zullen toenemen als de Britten meer op eigen benen komen te staan, los van de rest van Europa. Vooral kleinere bedrijven zouden er niet bij gebaat zijn dat Groot-Brittannië onderdeel blijft uitmaken van de EU.