economie

Ook in Nederland banen op de tocht bij IBM

Door ANP - 17 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – IBM Nederland is in overleg met de ondernemingsraad over een inkrimping. Het aantal van bijna achthonderd banen dat volgens sommige media op de tocht zou staan, noemde een woordvoerster donderdag evenwel ,,uit de lucht gegrepen”.

IBM is bezig wereldwijd de organisatie aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden. De voormalige computerfabrikant, die tegenwoordig zijn brood verdient als ICT-dienstverlener, zou vele duizenden banen willen schrappen of verplaatsen naar lagelonenlanden.

Het bedrijf is deze maand begonnen met de uitvoering van de bezuinigingsoperatie. De precieze omvang daarvan is niet bekendgemaakt. Ook over de reorganisatie in Nederland wilde de woordvoerster geen concrete aantallen noemen.