economie

Ook lagere opening op Wall Street

Door ANP - 24 maart 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse beurzen zijn donderdag met verlies geopend. Net als in Europa en Azië zetten de flink lagere olieprijzen de beurshandel op Wall Street onder druk. Vrijdag blijven de graadmeters in New York gesloten vanwege Goede Vrijdag.

Kort na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 0,5 procent lager op 17.416 punten. De brede S&P 500 zakte 0,6 procent tot 2024 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 4742 punten. De olieprijzen lieten een verdere daling zien, waarbij zowel de prijs voor een vat Amerikaanse olie als Brent onder de 40 dollar uitkwam. Oliebedrijven en aan de sector gerelateerde ondernemingen gingen mee omlaag.

Internetbedrijf Yahoo verloor in de eerste handelsminuten 1,6 procent aan beurswaarde. De activistische investeerder Starboard Value eist het vertrek van het voltallige bestuur van de internetonderneming. De investeerder heeft negen nieuwe bestuurders voorgedragen, onder wie topman Jeffrey Smith van Starboard zelf.