economie

Ook Wall Street op verlies

Door ANP - 03 maart 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenmarkten op Wall Street koersten donderdag halverwege de sessie eensgezind in het rood. Beleggers zijn terughoudend in afwachting van het banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag verschijnt. Verder worden cijfers verwerkt over de arbeidsproductiviteit, fabrieksorders en de dienstensector.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent lager op 16.878 punten. De bredere S&P 500 leverde eveneens 0,1 procent in en kwam op 1985 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,3 procent tot 4689 punten.

Herbalife koerste halverwege de sessie 7,3 procent in de min. De eerder al van fraude betichte verkoper van dieetproducten moest bekennen dat onlangs gerapporteerde cijfers over de groei van het aantal klanten niet blijken te kloppen. Groothandelsbedrijf Costco Wholesale leverde 1,7 procent in na tegenvallende kwartaalcijfers.

Chesapeake

Wederom stond Chesapeake Energy in de schijnwerpers. Het bedrijf hoeft niet te vrezen voor mogelijke aanklachten vanwege frauduleus handelen van voormalig topman Aubrey McClendon. Beleggers zetten het aandeel 23,3 procent hoger nadat het een dag eerder ook al fors had gewonnen. Overigens kwam McClendon zelf woensdag om het leven bij een ongeluk.

Uit cijfers van de Amerikaanse overheid blijkt dat de krimp van de arbeidsproductiviteit in de VS in het vierde kwartaal is meegevallen. Anderzijds vielen de jongste cijfers over de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering iets hoger uit dan verwacht. De activiteit in de dienstensector groeide vorige maand minder sterk dan in januari en de fabrieksorders namen minder sterk toe dan verwacht.

De euro was 1,0959 dollar waard, tegen 1,0960 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 34,70 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 37,06 dollar per vat.