economie

Paasacties bij Jumbo stap dichterbij

Door ANP - 18 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – Medewerkers van distributiecentra van supermarktketen Jumbo dreigen uiterlijk donderdag het werk neer te leggen. Vakbondsleden staan unaniem achter eventuele acties. Dat zeggen bestuurders van FNV en CNV vrijdag.

De vakbonden bereikten deze week een voorlopig akkoord met onderhandelaars van Jumbo over een nieuwe cao. De top van het concern zette daar twee uur later een streep door. De bonden willen met de acties afdwingen dat het bedrijf de afspraken alsnog nakomt.

De bonden gaven al aan met hun acties op het voor supermarkten belangrijke paasweekeinde te mikken. ,,Mensen doen donderdag, vrijdag of zaterdag hun inkopen voor Pasen”, zegt Henk van der Ploeg van FNV. ,,Het ligt dus voor de hand dat we voor die tijd actie ondernemen, tenzij Jumbo over de brug komt.”