economie

Patatmaker McCain mag Mora overnemen

Door ANP - 24 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – De Canadese patatproducent McCain heeft toestemming gekregen voor de overname van de Tilburgse krokettenmaker Van Geloven, vooral bekend van het snackmerk Mora. Er blijft na de fusie voldoende concurrentie over, meldde de Autoriteit Consument en Markt (ACM) donderdag.

De overname van Van Geloven werd begin deze maand aangekondigd. Daarmee komt het bedrijf alsnog in handen van een branchegenoot. Vier jaar geleden strandde een overname door Royaan, eigenaar van onder meer de merken Van Dobben en Kwekkeboom, wel op mededingingsbezwaren.

Van Geloven kwam daarna in handen van de Britse investeerder TowerBrook Capital. Die verkoopt het bedrijf door aan McCain, maar behoudt wel een minderheidsbelang. Financiële details over de transactie zijn niet naar buiten gebracht.