economie

Perry Sport en Aktiesport in Britse handen

Door ANP - 17 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Het Britse bedrijf JD Sports Fashion wil de winkelketens Perry Sport en Aktiesport overnemen van het failliete Unlimited Sports Group (USG). Daarvoor heeft de onderneming donderdag toestemming gevraagd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

JD Sports Fashion wil 58 vestigingen van Perry Sport en 131 filialen van Aktiesport overnemen. Daarnaast wil het de twee webwinkels voortzetten. De twee winkelketens tellen in totaal zo’n 2500 werknemers. Hoeveel van die mensen hun baan kunnen behouden, is onduidelijk.

De curatoren van van USG, dat vorige maand failliet werd verklaard, waren niet direct bereikbaar voor commentaar. Maandag liet een woordvoerder nog weten dat het nog wel weken kon duren voor duidelijkheid zou komen over een eventuele doorstart. Ook JD Sports Fashion was onbereikbaar.