economie

Perry Sport en Aktiesport in Britse handen

Door ANP - 17 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Het Britse beursgenoteerde bedrijf JD Sports Fashion wil de winkelketens Perry Sport en Aktiesport overnemen van het failliete Unlimited Sports Group (USG). Daarvoor heeft de onderneming donderdag toestemming gevraagd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

JD Sports Fashion wil 58 vestigingen van Perry Sport en 131 filialen van Aktiesport overnemen. Daarnaast wil het de twee webwinkels voortzetten. De twee winkelketens tellen in totaal zo’n 2500 werknemers. Hoeveel van die mensen hun baan kunnen behouden, is onduidelijk.

Een woordvoerder van de curatoren gaf aan dat er momenteel exclusieve gesprekken gevoerd worden met ,,een beursgenoteerde partij”, zonder een naam te noemen. Doelstelling in die onderhandelingen is volgens hem onder meer volledig personeelsbehoud en het overnemen van alle nog bestaande fysieke winkels.

JD Sports Fashion was niet direct bereikbaar voor een reactie.