economie

‘Shell zet activiteiten Noordzee in etalage’

Door ANP - 27 maart 2016

LONDEN (ANP) – Shell zoekt kopers voor een deel van zijn activiteiten op de Noordzee. Dat schrijft de Britse zondagskrant The Sunday Times op basis van anonieme bronnen.

Volgens de ingewijden heeft de Nederlands-Britse oliereus Bank of America Merril Lynch ingeschakeld om het gesprek aan te gaan met geïnteresseerde partijen.

Shell zou zich niet volledig willen terugtrekken uit de Noordzee, maar Shells aanwezigheid in de regio zou wel aanzienlijk kunnen slinken. Volgens de krant staat topman Ben van Beurden erg onder druk om de hoge overnameprijs van het Britse gasbedrijf BG te rechtvaardigen. Shell telde daar onlangs omgerekend ruim 44 miljard euro voor neer. Van Beurden zou daarom nu tot bijna 27 miljard euro aan operaties van de hand willen doen.