economie

SNS betaalt dividend aan Staat

Door ANP - 03 maart 2016

UTRECHT (ANP) – SNS Bank hervat zijn dividenduitkering. De genationaliseerde bank heeft zijn winst afgelopen jaar stevig weten uit te bouwen en wil daarvan 100 miljoen euro afdragen aan de stichting die de staatsbelangen in financiële ondernemingen beheert (NLFI).

SNS maakte donderdag bekend dat de nettowinst is toegenomen van 151 miljoen euro in 2014 naar 348 miljoen euro vorig jaar. SNS hoefde aanzienlijk minder af te boeken op leningen. In 2014 werden de resultaten daarbij nog sterk gedrukt door de eenmalige bijdrage aan de nationalisering.

De bank, die eind september definitief loskwam van voormalig moederbedrijf SNS Reaal, slaagde er vorig jaar in zijn marktaandeel op het gebied van betaalrekeningen en hypotheken uit te breiden. SNS verwelkomde met zijn verschillende merken in totaal 254.000 nieuwe klanten, waardoor het totale klantenbestand van de bank eind 2015 de grens van 3 miljoen oversteeg.