economie

‘Spaanse onderneming Abengoa krijgt meer tijd’

Door ANP - 27 maart 2016

SEVILLA (ANP/RTR) – De in moeilijkheden verkerende Spaanse multinational Abengoa krijgt van driekwart van zijn crediteuren meer tijd om naar een oplossing te zoeken en de schulden te herstructureren. Dit melde het persbureau Reuters na inzage zondag in een e-mail van een topman van het energiebedrijf.

Dat worstelt met 9,4 miljard euro schulden en dreigt bankroet te gaan. Het zou een van de grootste faillissementen ooit in Spanje worden. Het 75 jaar oude in Sevilla opgerichte bedrijf is gespecialiseerd in biotechnologie en biobrandstoffen. Het had van de rechter in Sevilla tot 28 maart de tijd om de zegen van zeker 60 procent van de schuldeisers te krijgen en om een faillissement te voorkomen. Dat is met 75 procent ruim gelukt, meldde een topman van het bedrijf in een e-mail aan een collega.

De rechter in Sevilla wordt naar verluidt maandag om 09.00 uur van de overeenkomst met de crediteuren op de hoogte gesteld.Verwacht wordt dat hij het bedrijf dan meer tijd gunt en een bankroet voorlopig is afgewend.

Albengoa is in tachtig landen actief en zou voor een soort doorstart van bijna een derde van zijn vestigingen af willen. Een van de buitenlandse vestigingen is een bio-ethanolfabriek in Rotterdam Europoort.