economie

Stemming over emissie Delta Lloyd mag doorgaan

Door ANP - 14 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – Verzekeraar Delta Lloyd mag zijn aandeelhouders woensdag laten stemmen over zijn voorgestelde claimemissie. Dat heeft de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam maandag bepaald.

De Ondernemingskamer boog zich over de eis van grootaandeelhouder Highfields Capital dat de stemming over de voorgenomen claimemissie van Delta Lloyd moest worden uitgesteld. Volgens de investeerder overdrijft Delta Lloyd zijn financiële problemen en is de emissie onnodig. Highfields kreeg vorige week steun van mede-grootaandeelhouder Fubon.

Met de uitgifte van de aandelen ter waarde van 650 miljoen euro wil Delta Lloyd zijn reserves versterken, zodat beter kan worden voldaan aan de strengere eisen die toezichthouders aan verzekeraars stellen. De verzekeraar wordt hierin gesteund door De Nederlandsche Bank, die de kapitaalversterking wenselijk vindt. Ook grote stemadviesbureaus, zoals ISS en Glass Lewis, hadden aandeelhouders eerder al aangeraden om voor de emissie te stemmen.

Topman Hans van der Noordaa van Delta Lloyd sprak in een reactie van een duidelijke en positieve uitspraak, voor alle belanghebbenden van de verzekeraar. Hij noemde de aandeelhoudersvergadering het geschikte forum om de claimemissie te bespreken en erover te beslissen. ,,Het is niet de bedoeling dat aandeelhouders dit omzeilen door middel van gerechtelijke stappen”, zo gaf hij aan.