economie

Sterke yen drukt aandelenkoersen in Tokio

Door ANP - 18 maart 2016

TOKIO (ANP) – De stemming op de aandelenmarkten in het Verre Oosten was vrijdag overwegend positief. De beurs in Tokio viel evenwel uit de toon met een flink verlies. Een flink aansterkende yen zaaide twijfel over de concurrentiepositie van exporterende bedrijven.

De leidende Nikkei-index sloot 1,3 procent lager op 16.724,81 punten. Onder meer autofabrikanten waren het kind van de rekening. Toyota leverde 2,3 procent in, Honda 1 procent en Fuji Heavy Industries, het moederbedrijf van Subaru, verloor 3,2 procent.

Elders in de regio was het sentiment beter. De hoofdgraadmeters in Seoul en Sydney gingen met lichte winsten van respectievelijk 0,2 procent en 0,3 procent de handel uit. De Hang Seng in Hongkong stond tussentijds 0,6 procent in de plus. De hoofdindex in Shanghai klom 1,9 procent.