economie

Techbedrijven scharen zich achter Apple

Door ANP - 03 maart 2016

NEW YORK (ANP) – Steun voor Apple in een conflict dat het bedrijf heeft met de FBI over het al dan niet gedwongen ontgrendelen van een iPhone. Bedrijven als Twitter, LinkedIn, Airbnb, eBay en nog een klein dozijn techbranchegenoten scharen zich in deze strijd achter de maker van de smartphones.

De FBI wil via de rechter Apple dwingen om speciale firmware te ontwikkelen die toegang geeft tot data van de iPhone van een aanslagpleger. De smartphone zou informatie bevatten over een schietpartij in San Bernardino in december vorig jaar.

Apple is echter bang dat de Amerikaanse overheid de technologie zal gebruiken om ook andere smartphones te kraken en werkt niet mee aan deze inbreuk op de privacy.

De techbedrijven schetsen in een brief aan de rechter waarom ze het eens zijn met Apple. Ook Alphabet (moederbedrijf van Google), Microsoft en Facebook scharen zich volgens bronnen achter Apple.