economie

TenneT gaat 22 miljard euro investeren

Door ANP - 08 maart 2016

ARNHEM (ANP) – Elektriciteitsnetbeheerder TenneT gaat de komende tien jaar circa 22 miljard euro aan investeringen doen in infrastructuur op land en op zee. Dat liet TenneT dinsdag weten.

Volgens TenneT moet de extra capaciteit opstopping op het net, bijvoorbeeld op dagen met veel wind, voorkomen en moet het mogelijk worden om energie verder te transporteren naar de verbruikscentra. De netbeheerder stelt dat deze netuitbreidingen zullen zorgen voor een betrouwbaar aanbod van duurzame energie in heel Europa en uiteindelijk zullen leiden tot lagere elektriciteitsprijzen voor eindgebruikers.

In 2015 investeerde TenneT 2,4 miljard euro in onderhoud en uitbreiding van hoogspanningsnetten. Volgens TenneT was dat het hoogste investeringsniveau ooit. De algehele netbeschikbaarheid bedroeg bijna 100 procent, ondanks een stroomstoring in een groot deel van Noord-Holland en een klein deel van Flevoland in maart vorig jaar.