economie

Terreur Brussel houdt ook Wall Street bezig

Door ANP - 22 maart 2016

NEW YORK (AFN) – Beleggers in New York reageren dinsdag net als hun collega’s in Europa nerveus op de terreuraanslagen in Brussel. De beurzen op Wall Street lijken daardoor in navolging van de Europese markten in mineur aan de handel te gaan beginnen.

,,De markt is gespannen, maar beleggers zijn nog niet in paniek”, stelde een beursstrateeg in New York tegen persbureau Reuters. Beleggers kiezen momenteel voor veilig geachte investeringen zoals goud en de Japanse yen.

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen staan onder druk, net als bij de Europese luchtvaartsector. Voorbeurs noteren maatschappijen als Southwest Airlines, Delta Air, United Continental en American Airlines in het rood. Ook Amerikaanse reisorganisaties gaan een moeilijke dag tegemoet vanwege de zorgen over de impact van de aanslagen op het toerisme. Reisbedrijven als Carnival, Expedia en Priceline staan voor opening op verlies. Hotelketens gaan eveneens omlaag.

Nike

Marktonderzoeker Markit maakt kort na opening een cijfer bekend over de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie in maart. Sportartikelenproducent Nike publiceert nabeurs kwartaalcijfers.

Maandag gingen de beurzen in New York na een nieuwsluwe handelsdag licht omhoog. De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 17.623,87 punten. De brede S&P 500 steeg eveneens 0,1 procent tot 2051,60 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,3 procent tot 4808,87 punten.