economie

TKH verwacht veel van vliegveldverlichting

Door ANP - 08 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – Technologiebedrijf TKH heeft hoge verwachtingen van zijn nieuwe verlichtingssysteem voor start- en landingsbanen. Binnen drie tot vijf jaar moet het systeem goed zijn voor een omzet van 50 tot 100 miljoen euro. Dat zei bestuursvoorzitter Alexander van der Lof dinsdag in een toelichting op de jaarcijfers.

De onderneming uit Haaksbergen heeft een manier bedacht om lampen in de start- en landingsbanen te vervangen zonder dat daarvoor de stroom hoeft te worden uitgeschakeld. Het onderhoud wordt daardoor goedkoper en voor monteurs veiliger.

De verlichting wordt getest op Airport Groningen Eelde en het bedrijf wil binnenkort een samenwerking met een grotere luchthaven onthullen. ,,Verschillende partijen hebben investeringen uitgesteld om met ons in zee te kunnen gaan.” In de luchtvaart gelden strenge eisen aan technologie en de benodigde veiligheidscertificaten zijn nog niet allemaal binnen.

TKH boekte vorig jaar een omzet van 1,4 miljard euro en een nettowinst van 88,3 miljoen euro, respectievelijk 2,2 en 3,3 procent meer ten opzichte van 2014.