economie

Toch winst Delta Lloyd op lager Damrak

Door ANP - 03 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen zijn donderdag met verliezen de handel uitgegaan. De daling van de olieprijzen zette de graadmeters onder druk. Beleggers wachten daarnaast op nieuwe aanwijzingen over de groeikracht van de Amerikaanse economie. In de AEX behoorde Delta Lloyd tot de sterkste stijgers, al zag dat er aan het begin van de handelssessie niet naar uit.

De Amsterdamse hoofdindex verloor 0,5 procent en sloot op 433,95 punten. De MidKap zakte 0,4 procent tot 663,47 punten. De hoofdgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen gingen tot 0,3 procent lager de handel uit.

Na een fors lagere start sloot het aandeel Delta Lloyd met een plus van 2,9 procent. Twee grote beleggers zouden hun belangen in de verzekeraar bijna geheel hebben verkocht. Grootaandeelhouder Highfields Capital eist bovendien dat Delta Lloyd wacht met zijn geplande aandelenuitgifte.