economie

Ultimatum aan telecomsector over gedragscode

Door ANP - 21 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – De telecomsector krijgt nog twee weken de tijd om met een gedragscode te komen voor de omgang met klanten. De sector moet regels opstellen omdat het bij de verkoop van een smartphone met abonnement eigenlijk om een soort kredietverlening gaat.

Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) stelde de sector maandag een ultimatum. Hij had al uitstel verleend en geeft de sector nog een laatste gelegenheid. Hij stelt dat het overleg met betrokkenen nog altijd niet heeft geleid tot een acceptabele gedragscode. Zo’n eigen gedragscode kan een alternatief zijn voor de (strengere) Wft-regels voor kredietverlening.

Dijsselbloem wil niet zeggen wat hij na afloop van het ultimatum gaat doen. ,,We willen het overleg tussen de sector, de toezichthouder ACM en Financiën niet belasten door nu al vooruit te blikken”, aldus een woordvoerder.