economie

Valse start ABN AMRO bij terugkeer in AEX

Door ANP - 21 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – De terugkeer van ABN AMRO in de AEX-index verliep maandag niet vlekkeloos. Beursbedrijf Euronext legde de handel in het aandeel stil vanwege een niet nader gespecificeerd ,,technisch probleem”.

Een woordvoerster van Euronext gaf aan dat er wordt gewerkt aan een oplossing, die ,,zo snel mogelijk” moet worden gerealiseerd. Ze kon niet aangeven hoe lang het probleem naar verwachting zal duren.

ABN AMRO, dat in november vorig jaar terugkeerde op de beurs, maakt sinds maandag weer deel uit van de AEX-index. Dat is de verzameling van de 25 grootste fondsen aan het Damrak.

De bank verdween ruim acht jaar geleden uit de hoofdindex, door de overname van het concern door het bankentrio Santander, RBS en Fortis. In 2008 werden de Nederlandse onderdelen van ABN genationaliseerd, waarna de eerste aandelen door de overheid eind vorig jaar weer naar de beurs werden gebracht.