economie

Verder dalende yen helpt Nikkei aan winst

Door ANP - 25 maart 2016

TOKIO (ANP) – De beurs in Tokio is op Goede Vrijdag met winst gesloten. Onder invloed van een verder dalende yen zagen beleggers vooral brood in exporterende bedrijven. De Nikkei eindigde 0,7 procent hoger op 17.002,75 punten.

Tot de sterkste stijgers behoorden elektronicaconcern Toshiba en autofabrikant Mazda met winsten van ruim 4 procent. Handelshuis Mitsui, dat een dag eerder nog stevig werd afgestraft nadat het gewaarschuwd had voor het eerste verlies in zijn bestaan, kreeg er vrijdag ruim 3 procent bij.

Elders in Azië gingen de aandelenmarkten overwegend licht omlaag. De Kospi in Seoul zakte 0,1 procent, net als de hoofdgraadmeter van de beurs in Shanghai. In Shenzhen liepen de verliezen op tot 0,5 procent. De beurzen in Sydney en Hongkong waren dicht in verband met Goede Vrijdag. In Europa en de Verenigde Staten wordt vrijdag evenmin gehandeld.