economie

Verzekeraars baren DNB nog altijd zorgen

Door ANP - 31 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – Verzekeraars hebben over het algemeen nog altijd geen goede strategie ontwikkeld voor de langere termijn. Dat stelt De Nederlandsche Bank (DNB) in een donderdag gepresenteerd rapport over de financiële sector.

Daarin waarschuwt de toezichthouder nogmaals voor de penibele situatie van veel verzekeraars. Hun verdienmodel staat namelijk stevig onder druk, door de sterk gedaalde vraag naar individuele levensverzekeringen en de stevige concurrentie op het gebied van schadeverzekeringen. Sommige bedrijven hebben volgens DNB stappen gezet om hun situatie te verbeteren, maar andere moeten nog duidelijker aangeven hoe hun toekomst eruitziet.

Over het algemeen vindt DNB de toekomstbestendigheid van de verzekeraars onvoldoende. Doelstellingen om die situatie te verbeteren zijn volgens de centrale bank afgelopen tijd ,,nauwelijks gerealiseerd”.