economie

Vivat schrijft weer zwarte cijfers

Door ANP - 11 maart 2016

UTRECHT (ANP) – Verzekeraar Vivat is weer winstgevend. Het vroegere SNS Reaal plukte de vruchten van flinke kostenbesparingen die in de tweede helft van 2015 werden ingezet, maar zag de premie-inkomsten door lastige marktomstandigheden wel teruglopen.

Het voormalige staatsbedrijf, dat vorig jaar door het Chinese Anbang werd overgenomen, meldde over het afgelopen jaar 109 miljoen euro winst. In 2014 werd nog 612 miljoen euro verlies geleden. Het onderliggend resultaat verbeterde naar 33 miljoen euro, waar een jaar eerder quitte werd gespeeld.

De drie jaar durende reorganisatie moet onder meer de fors hogere kosten voor Vivat ten opzichte van concurrenten terugdringen. Naast de focus op innovatie en digitale oplossingen wordt het aantal arbeidsplaatsen met 900 tot 1200 teruggebracht.