economie

Vlakke standen bij opening Wall Street

Door ANP - 17 maart 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag vrijwel onveranderd geopend. Beleggers deden het rustig aan, een dag nadat het rentebesluit van de Federal Reserve voor een kleine koersopleving had gezorgd.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening vlak op 17.327 punten. De brede S&P 500 was ook nagenoeg onveranderd op 2027 punten. Technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 4762 punten.

De rente in de Verenigde Staten bleef zoals algemeen verwacht onveranderd. De Fed gaf echter aan dat het tempo van renteverhogingen dat voor dit jaar wordt voorzien wordt vertraagd. Daardoor zakte de dollar naar het laagste niveau in vijf maanden. De grondstoffenprijzen gingen omhoog.

FedEx

Caterpillar kwam met prognoses voor het eerste kwartaal die lager zijn dan de analistenverwachtingen en verloor 0,5 procent. Het bedrijf heeft last van de malaise in de grondstoffensector.

Koeriersbedrijf FedEx steeg juist 7 procent. FedEx, dat het Nederlandse TNT wil overnemen, toonde zich woensdag nabeurs wat positiever dan voorheen over de winst die dit jaar kan worden gehaald.