economie

‘Volkswagen vernietigde bewijs in fraudezaak’

Door ANP - 13 maart 2016

MNCHEN (ANP) – Volkswagen heeft in de Verenigde Staten mogelijk bewijs vernietigd in het geruchtmakende fraudeschandaal rond de uitstoot van dieselauto’s. Dat meldden verscheidene Duitse media zondag op basis van een aangifte door een inmiddels ontslagen medewerker van het autoconcern, waarin zij inzage hebben gehad.

In september vorig jaar werd duidelijk dat Volkswagen geknoeid heeft met de uitstootwaarden van dieselauto’s. Justitie in de VS, waar de zaak als eerste aan het rollen kwam, gaf het bedrijf direct opdracht te stoppen met het routinematig opschonen van digitale gegevensbestanden.

Volgens de vroegere IT-medewerker heeft Volkswagen dat bevel evenwel naast zich neergelegd, aldus het dagblad Süddeutsche Zeitung en de omroepen NDR en WDR. Zelf zou hij zijn ontslagen omdat het bedrijf bang was dat hij uit de school zou klappen.