economie

Voortgang in proces doorstart Perry Sport

Door ANP - 02 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – De curator van Perry Sport en Aktiesport gaat komende dagen met negen partijen in gesprek voor een doorstart van de sportwinkelketens. Het gaat zowel om investeerders als branchegenoten, uit binnen- en buitenland.

In totaal hebben zich twintig partijen met interesse gemeld. De curator heeft daar de beste kandidaten uit geselecteerd. Die hebben ook een geheimhoudingsverklaring getekend en een speciaal informatiepakket ontvangen. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk winkels van Perry Sport én Aktiesport tezamen in één deal te verkopen. Of dat gaat lukken blijkt mogelijk later deze week al.

De sportzaken en moederbedrijf USG werden vorige week bankroet verklaard. Het omvallen van de retailer was een direct gevolg van de ondergang van warenhuisketen V&D, waar USG veel ‘shop-in-shops’ had. Inmiddels is ook het faillissement over een aantal andere dochtervennootschappen van USG uitgesproken.