economie

‘VW heeft beleggers niet misleid’

Door ANP - 02 maart 2016

WOLFSBURG (ANP) – Het bestuur van Volkswagen heeft de financiële markten op een behoorlijke wijze geïnformeerd inzake de dieselaffaire. Dat benadrukte het bedrijf opnieuw, in een formele verdediging op claims van beleggers die vinden dat het Duitse concern juist te traag was.

VW diende zijn verdediging woensdag in bij een rechtbank in Braunschweig. Op 18 september vorig jaar werd bekend dat Volkswagen gesjoemeld heeft met de uitstootwaarden van miljoenen dieselauto’s. De schade gaat naar verwachting in de tientallen miljarden lopen. Het aandeel Volkswagen ging daarna op de beurs hard onderuit.

Volkswagen had eerder al bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging van Effectenbezitters (VEB) laten weten niet te willen overleggen over de schade van gedupeerde beleggers. Het concern vond, zo liet het de belangenvereniging vorig jaar al weten, te hebben voldaan aan de ,,verplichtingen voor de kapitaalmarkten”.