economie

Wall Street blijft dicht bij huis

Door ANP - 14 maart 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse beurzen bleven maandag dicht bij huis. Beleggers op Wall Street keken vooral uit naar de uitkomst van de beleidsvergadering van de Federal Reserve op woensdag. Dat zorgde voor een erg rustige sessie, met een wisselend beeld halverwege de handelsdag.

De Dow-Jonesindex steeg omstreeks 18.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent tot 17249 punten. De S&P 500, die vrijdag het hoogste niveau van het jaar bereikte, zakte 0,1 procent tot 2021 punten. Schermenbeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 4755 punten.

De Fed begint dinsdag aan een tweedaagse vergadering. Naar verwachting houdt de centrale bank het beleid onveranderd. Er wordt daarom vooral uitgekeken naar eventuele opmerkingen over de invloed van de recente onrust op de markten op het rentebeleid. Fed-president Janet Yellen geeft woensdag na de publicatie van het rentebesluit een toelichting.

S&P 500

Starwood Hotels & Resorts ging 7,8 procent omhoog. De internationale hotelketen heeft een overnamebod ontvangen van Chinese investeerders van bijna 13 miljard dollar. Eerder had Starwood nog ingestemd met een bod van meer dan 12 miljard dollar van branchegenoot Marriott International.

In de S&P 500 gingen Southwestern Energy en Chesapeake Energy respectievelijk 4,8 procent en 5,2 procent omlaag. Daarmee waren ze de grootste dalers in de brede index.

De euro was 1,1095 dollar waard, tegen 1,1102 dollar bij het Europese slot. Amerikaanse olie werd 3,6 procent goedkoper op 37,12 dollar per vat. De prijs van een vat Brentolie zakte 2,3 procent tot 39,48 dollar.