economie

Wall Street opent licht in de plus

Door ANP - 18 maart 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen op Wall Street zijn vrijdag met kleine winsten geopend. Beleggers hebben een vrijwel lege agenda, maar krijgen in het eerste handelsuur nog wel de meest recente stand van het consumentenvertrouwen in de VS aangereikt.

Vlak na de opening stond de Dow-Jonesindex 0,3 procent in de plus op 17.533 punten. De brede S&P 500 steeg ook 0,3 procent, naar 2046 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq stond met 4789 punten eveneens 0,3 procent boven de slotstand van donderdag.

Softwareleverancier Adobe en juweliersketen Tiffany & Co hoorden bij de winnaars dankzij hun kwartaalresultaten. Adobe boekte vorig kwartaal een recordomzet en zag zijn beurswaarde vrijdag ruim 8 procent stijgen. Tiffany overtrof de verwachtingen met zijn winst en werd door beleggers 1 procent in de plus gezet.