economie

Wall Street opent met klein verlies

Door ANP - 23 maart 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag licht lager geopend. De Amerikaanse sportartikelengigant Nike en levensmidddelenbedrijf General Mills wisten de ogen op zich gericht nadat beide bedrijven met resultaten naar buiten kwamen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,3 procent lager op 17.535 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2044 punten en ook de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent, tot 4809 punten.

Nike verloor in de eerste handelsminuten ruim 5 procent, nadat de sportartikelenfabrikant dinsdag nabeurs een kwartaalomzet bekendmaakte die lager was dan verwacht. Ook de vooruitzichten vielen tegen.

General Mills, bekend van merken als Bugles, Cheerios en Hagen-Dazs, verloor 0,3 procent na bekendmaking van de resultaten. De winst was hoger, maar de omzet lager dan waar analisten op hadden gerekend.