economie

Wall Street opent met licht verlies

Door ANP - 03 maart 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenmarkten op Wall Street zijn donderdag met lichte verliezen aan de handelsdag begonnen. Beleggers zijn terughoudend in afwachting van het banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag verschijnt.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handel 0,2 procent lager op 16.873 punten. De bredere S&P 500 leverde eveneens 0,2 procent in en kwam op 1983 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq zakte in de vroege handel 0,1 procent tot 4700 punten.

Herbalife verloor in de vroege handel ruim 6 procent. De eerder al van fraude betichte verkoper van dieetproducten moest bekennen dat onlangs gerapporteerde cijfers over de groei van het aantal klanten niet blijken te kloppen. Groothandelsbedrijf Costco Wholesale leverde 2,4 procent in na tegenvallende kwartaalcijfers.