economie

Wall Street opent met verlies

Door ANP - 08 maart 2016

NEW YORK (ANP) – De effectenbeurzen in New York zijn dinsdag met verlies aan de handel begonnen. De onverwacht sterke krimp van de Chinese export drukte het sentiment. Verder is er weinig nieuws voorhanden om de handel richting te geven.

De Dow-Jonesindex stond kort na de opening 0,6 procent lager op 16.975 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,7 procent tot 1988 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq moest 0,8 procent terug en kwam op 4671 punten.

De Chinese export kelderde in februari in het sterkste tempo in bijna zeven jaar. Daardoor werden de zorgen over China en de afzwakkende wereldeconomie nieuw leven ingeblazen. Net als in Europa hadden grondstofbedrijven het zwaar. Bedrijven als Freeport-McMoRan (min 5,6 procent), US Steel (min 4 procent) en Alcoa (min 3,2 procent) deden een stap terug.