economie

Wall Street opent met winst

Door ANP - 01 maart 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn dinsdag met winst aan de nieuwe handelsmaand begonnen. Een positieve beursdag in Europa, met flinke plussen, gaf het sentiment een duw in de rug. Beleggers zijn nog in afwachting van enkele macro-economische cijfers, waaronder de inkoopmanagersindex voor de industrie en de bouwuitgaven die in het eerste uur van de handelsdag naar buiten komen.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na handelsaanvang 0,5 procent hoger op 16.597 punten. De bredere S&P 500 kreeg er 0,7 procent bij en kwam op 1945 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,8 procent tot 4594 punten.

Biotechnologiebedrijf Exelixis hoorde bij de uitblinkers, dankzij lager dan verwachte verliezen. Het aandeel ging in de vroege handel 15 procent omhoog. SunEdison kelderde meer dan 27 procent na de bekendmaking dat het niet op tijd zijn jaarprestaties zal openbaren.