economie

‘Wall Street opent vlak’

Door ANP - 23 maart 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting vlak. Beleggers blijven voorzichtig na de aanslagen dinsdag in Brussel en lijken het rustig aan te doen met Goede Vrijdag in zicht. Net als in Europa blijven de Amerikaanse beurzen dan gesloten.

Kort na de openingsbel worden cijfers over de verkopen van nieuwe woningen in de Verenigde Staten in februari bekendgemaakt. Later volgt het wekelijkse olierapport van de Energy Information Administration. Volgens kenners zijn de Amerikaanse ruwe olievoorraden met ruim 3 miljoen vaten toegenomen.

Nike doet het voorbeurs niet best, nadat de Amerikaanse sportartikelengigant dinsdag nabeurs een slechter dan verwachte kwartaalomzet bekendmaakte. Ook biotechbedrijf Gilead Sciences staat voor opening op verlies nadat een federale jury de geldigheid van twee patenten van Merck bevestigde in een geschil over een geneesmiddel van Gilead voor hepatitis C.

Dow Jones

Levensmidddelenbedrijf General Mills kwam voorbeurs met resultaten naar buiten. De winst was hoger dan verwacht, maar de omzet viel lager uit dan analisten hadden voorspeld.

De aandelenbeurzen op Wall Street sloten dinsdag overwegend met kleine verliezen. De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent lager op 17.582,57 punten. De brede S&P 500 noteerde een min van 0,1 procent met 2049,80 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,3 procent tot 4821,66 punten.