economie

‘Wall Street staat voor lagere opening’

Door ANP - 02 maart 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zullen de handelsdag woensdag naar verwachting met kleine verliezen aanvangen. Daarmee geeft Wall Street geen passend vervolg aan de sterke opleving van dinsdag toen het, gesteund door positieve economische berichten, met forse winsten de handel uitging.

Beleggers kijken onder meer uit naar de publicatie van het Beige Book, het maandelijkse overzicht van de staat van de Amerikaanse economie, door de Federal Reserve later op de dag. Ook worden cijfers over de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven verwerkt.

Loonstrookverwerker ADP maakte bekend dat er afgelopen maand per saldo 214.000 arbeidsplaatsen bij kwamen. De toename is sterker dan voorzien. Het banencijfer van ADP loopt vooruit op het banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag wereldkundig maakt.

Verdubbeling groei

Qua bedrijfsfondsen weet onder meer Honeywell de aandacht op zich gericht. Het industrieel concern voorziet in 2017 een ruime verdubbeling van de groei tot 5 procent, waar het voor het lopende boekjaar een autonome omzetgroei van 1 tot 2 procent verwacht.

Ook Abercrombie & Fitch staat in de schijnwerpers. De kwartaalresultaten van de kledingwinkelketen waren beter dan verwacht. Beleggers zetten het aandeel voorbeurs fors hoger. Dat deden ze ook bij het aandeel van Checkpoint Systems, producent van artikelbeveiliging na een overnamebod op de onderneming van CCL Industries.

Fraude

De koers van Chesapeake Energy beweegt vermoedelijk op de aanklacht tegen voormalig topman Aubrey McClendon, die wordt beschuldigd van frauduleus handelen bij het afsluiten van contracten.

Wall Street begon de maand maart dinsdag met stevige winsten. De Dow-Jonesindex sloot 2,1 procent hoger op 16.865,08 punten. De S&P 500 kreeg er 2,4 procent bij en kwam op 1978,35 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 2,9 procent tot 4689,59 punten.