economie

Wall Street wacht op toespraak Fed-president

Door ANP - 29 maart 2016

NEW YORK (ANP) – Een toespraak van de Amerikaanse centralebankpresident Janet Yellen wierp dinsdag zijn schaduw vooruit op de Amerikaanse aandelenmarkten. De beursgraadmeters in New York zijn licht lager aan de handel begonnen, ook onder invloed van dalende olieprijzen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond kort na de opening 0,4 procent in de min op 17.476 punten. De bredere S&P 500 zakte in de vroege handel 0,3 procent tot 2031 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,3 procent omlaag naar 4754 punten.

Yellen geeft later op dinsdag een toespraak voor een zakenclub in New York. Beleggers zullen gespitst zijn op mogelijke hints over wanneer de Federal Reserve de rente verder zou kunnen verhogen. Voorbeurs werd bekend dat de huizenprijzen in grote Amerikaanse steden ook in januari zijn blijven stijgen.

Bij de bedrijven kan onder meer huizenbouwer Lennar op aandacht rekenen. Het bedrijf kwam met beter dan verwachte resultaten naar buiten, geholpen door het herstel van de Amerikaanse woningmarkt. Het aandeel won zo’n 3 procent.