economie

Wall Street zet stijgende lijn voort

Door ANP - 30 maart 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn woensdag met winst aan de sessie begonnen. De door Fed-voorzitter Janet Yellen geïnspireerde opmars van een dag eerder kreeg daarmee een passend vervolg. Yellen gaf dinsdag in een speech aan dat de Fed behoedzaam zal zijn met het verhogen van de rente. Beleggers verwerken onder meer het banenrapport van loonstrookverwerker ADP.

Kort na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 0,6 procent in de plus op 17.731 punten. De bredere S&P 500 won 0,5 procent tot 2065 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,6 procent omhoog naar 4876 punten.

Uit cijfers van ADP bleek dat er in maart 200.000 nieuwe banen bij zijn gekomen, tegen een herziene 205.000 een maand eerder. Economen rekenden gemiddeld op een banengroei van 195.000. Vrijdag komt de Amerikaanse overheid met het officiële banenrapport.

Producent van yoga- en sportkleding Lululemon Athletica won in de eerste minuten krap 9 procent. De kwartaalresultaten waren beter dan analisten hadden gedacht.

Boeing zag het aandeel in de openingsminuten 0,7 procent meer waard worden na de bekendmaking dat de vliegtuigfabrikant circa 4000 arbeidsplaatsen schrapt om kosten te besparen.