economie

Weinig beweging op Wall Street

Door ANP - 22 maart 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen op Wall Street vertoonden dinsdag in het laatste handelsuur een gemengd beeld. Tijdens een verder rustige handelssessie stonden bedrijven in de toerismesector onder druk door de terroristische aanslagen in Brussel.

Omstreeks 20.30 uur (Nederlandse tijd) stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent lager op 17.586 punten. De brede S&P 500 noteerde een min van 0,1 procent met 2050 punten.Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,3 procent tot 4821 punten.

De handelsvolumes in New York waren voor de tweede dag op rij laag. Beleggers lijken het rustig aan te doen in aanloop naar Pasen. Net als in Europa zijn de Amerikaanse beurzen op Goede Vrijdag gesloten.

Luchtvaart

Luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines, United Continental en American Airlines gingen tot 1,5 procent omlaag. Reisbedrijven Carnival, Expedia en Priceline voelden de impact van de aanslagen op het toerisme met minnen tot 2,5 procent.

Ook in de financiële sector liepen de koersen terug. Goldman Sachs stond met een min van 1,7 procent onderaan de Dow Jones. Visa en American Express gingen 0,7 en 0,9 procent omlaag.

Nasdaq

Bedrijven in en rond de gezondheidszorg waren wel in trek onder beleggers. De Dow werd aangevoerd door farmacieconcern Pfizer, dat 1,1 procent won. Branchegenoot Merck kreeg er 0,4 procent bij en zorgverzekeraar UnitedHealth won 0,8 procent. De geplaagde medicijnfabrikant Valeant won 9 procent. Daarmee toonde het bedrijf voor de tweede dag op rij herstel na de enorme koersdalingen van de afgelopen tijd.

In de Nasdaq stond biotechbedrijf Amgen 2,5 procent hoger, nadat het eerder deze week positieve testresultaten naar buiten had gebracht voor een middel om botontkalking bij mannen tegen te gaan.

Apple

De koers van Apple ging dinsdag 1 procent omhoog. De techreus presenteerde maandag de alom verwachte nieuwe iPhone en kondigde een prijsverlaging aan van zijn Apple Watch. Met de prijsverlaging komt de goedkoopste variant van de smartwatch van Apple meer in de buurt van de prijzen die voor concurrerende horloges moet worden betaald.

De prijs een vat Amerikaanse olie zakte 0,2 procent tot 41,45 dollar. Brent werd 0,7 procent duurder op 41,83 dollar. De euro was 1,1217 dollar waard, tegen 1,1205 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.