economie

Yahoo wil niet-kernactiviteiten afstoten

Door ANP - 03 maart 2016

SAN FRANCISCO (ANP) – Yahoo onderzoekt een snelle verkoop van patenten, eigendommen en andere niet-kernactiviteiten ter waarde van 1 tot 3 miljard dollar. Dat maakte financieel directeur Ken Goldman van het Amerikaanse internetbedrijf donderdag bekend.

Yahoo heeft een commissie in het leven geroepen die alternatieven moet bedenken voor de niet-basisactiviteiten waar het bedrijf spoedig van af wil. Volgens Goldman heeft Yahoo de afgelopen drie jaar al voor 600 miljoen dollar aan patenten verkocht. Naast octrooien zijn ook grond en onroerend goed in de etalage gezet.

De voormalige internetgigant maakte onlangs bekend zijn strategische opties te onderzoeken. Daarbij wil het zijn internetactiviteiten afsplitsen van zijn grote belang in het Chinese Alibaba. Yahoo verloor in een jaar tijd 29 procent van zijn beurswaarde.